Technologie dla przemysłu spożywczego

  • Technologie dla przemysłu spożywczego

    W naszym portfolio znajdują się produkty największych firm z całego świata, a korzystają z nich producenci słodyczy i wyrobów cukierniczych, napojów, sosów, chipsów, produktów mięsnych czy margaryny. W ramach tej branży rozwijamy ofertę i wiedzę w jej zakresie od ponad dwóch dekad i nie mamy w niej sobie równych.

    Bartłomiej
    specjalista i technolog dla przemysłu spożywczego w Aromat-Vertex
  • Technologie dla przemysłu spożywczego

    Nasza oferta i możliwości rozwijają się dwukierunkowo. Z jednej strony śledzimy najnowsze trendy w branży: nowe produkty czy wyłaniające się technologie. Z drugiej - słuchamy naszych klientów i pozostajemy otwarci na ich sugestie oraz zapytania, również te nietypowe.

    Hubert
    specjalista i technolog dla przemysłu spożywczego w Aromat-Vertex

Produkty dla przemysłu spożywczego

Smak i zapach

To właśnie te dwa zmysły najmocniej oddziałują na ludzkie emocje, dlatego wymagają szczególnej uwagi przy tworzeniu innowacyjnych produktów. W tym celu oferujemy aromaty i ekstrakty naturalne, oleorezyny oraz proszki owocowe.

Tekstura

Konsystencja produktu i to, jak wpływa na nasz zmysł dotyku, może również być czynnikiem, który wpłynie na sukces produktu i jego popularność wśród konsumentów. W celu maksymalnej kontroli oferujemy koncentraty tłuszczów, stabilizatory, emulgatory i enzymy.

Dodatki

Nowocześni konsumenci szukają produktów nietypowych, dostosowanych do ich potrzeb, ale także zaskakujących – jedzenie nie służy wyłącznie zaspokajaniu głodu. Produkty naszych Klientów mogą zostać wzbogacone m. in. sosami, posypkami, karmelami w formie płynnej oraz sypkiej, suszonymi owocami i warzywami, orzechami, bakaliami czy cukrem strzelającym.

Kolor

Nie jest żadną tajemnicą, że „jemy oczami” – jeszcze zanim poczujemy smak czy zapach, nasz wzrok przyciągają produkty ładne, wyróżniające się, w których wygląd jest obietnicą smaku, spełnioną już po chwili. Aby pomóc wpływać na barwę produktu, proponujemy wykorzystanie barwników, koncentratów soków, proszków owocowych oraz ekstraktów.